venku na ohni
Už vás nebaví opékání špekáčků?
Věřte, že na ohni se toho dá k snědku připravit mnohem víc a nejenom v létě! Naopak zimní výlet zakončený přípravou chutného oběda nebo večeře může být nevšedním zážitkem, ke kterému se budete rádi vracet. Možná se z něho stane tradice.
Na Nový rok čočku na ohni!
Říká se: "Jak na Nový rok, tak po celý rok." Proto jsme nelenili a tradiční novoroční čočku jsme si přichystali venku. Předcházel tomu několikakilometrový výlet do lomu, kde je vhodný prostor pro rozdělávání ohně. Pokud nemáte speciální kotlík na oheň, nezoufejte. Dobře vám poslouží starý hrnec s pokličkou. Pro ty, kteří chtějí zkusit smažení volského oka, doporučujeme větší pánvičku. Masožrouti si mohou uzené opéci klasicky nad ohněm.
Netradiční kuchařka
Chcete více inspirace na jednoduché recepty na ohni? Rozhodně stojí za to pořídit si Outdoorovou kuchařku od Petry Pospěchové. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů. Dočtete se, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží. Petra přetavila léta svých zkušeností z hor v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajské expedice, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi.
Ukázka z knihy Outdoorová kuchařka
Vysoká škola kotlíkaření
Tajemní chlápci v kapucích ze Srbska vás zasvětí do tajů "primitivního" vaření na ohni. Vše je opravdové a minimalistické. Jejich videa jsou pastvou pro oči a uši. Žádná slova, jen zvuky krájení, míchání a vaření. Po pár minutách vám začne kručet v břiše a přejete si být v lese s nimi. Videa jsou delší, uvařte si čaj a kochejte se mistrovským kotlíkařením Almazan kitchen.
Zážitky venku